Indlæser...

Indien

Rundrejse Indien

Rundrejs Indien

 

Når man begiver sig ud i den store verden, er det vigtigt at have styr på de ”uskrevne” regler hjemmefra, samt hvordan man skal forholde sig ift. kulturen. Man skal samtidig også have styr på, hvordan man ønsker at rejse – primitivt og billigt, eller lidt mere luksuriøst og i den dyre ende. Der er altså mange ting at forberede inden man drager ud på en backpackerrejse. Her får I nogle af mine bedste rejseråd, samt min erfaring med at rejse i det smukke land, Indien.

Jeg blev inviteret med af min kæreste tilbage til hendes fødeland, for at hente hendes adoptionspapir, og samtidig få en fælles rejse ud af det. Derfor lå det i kortene, at vi skulle tilbage til den by, hvor hendes børnehjem er. Vores rejse startede derfor i byen Mumbai. En kæmpe by med alt fra slumområder til flotte store paladser til historiske bygninger.

Man kan også se deres kendte ”laundry-service”, som er et stort område hvor de vasker tøj i hånden og der hænger tøj overalt til tørre. Dette ser man overfra og ser ned på dem, hvilket giver en følelse af, at det er de fattige der gør det hårde arbejde.

Man kan også køre ud i en jungle og se en masse fritgående aber og huler inde i jorden.
Her fik min kæreste også prøvet henna tattoo af, hvilket er en kendt form for kropsudsmykning til kvinder. Vi fik kontakt til en mand gennem børnehjemmet, som ville vise os Mumbai. Det var her, rundrejse i Indien rigtig begyndteog her fik vi lov til at komme ind og se slummen, som er hvor de fattige bor. Dette var en slum for børn uden forældre. Rigtig spændende og så anderledes, end fra hvad man ser i Europa. Det var dejligt at se, hvordan nogen tog hånd om børnene og gav dem tag over hovedet og mad hver dag. I denne slum boede der 300-400 forældreløse børn, og kvinden som står for slummen, sørger for at de kommer i skole hver dag og har det godt.

Kultur chok

Herfra tog nordøst på, hvor vi besøgte den gamle og meget kendte by, Varanasi. Igennem denne by går Ganges floden, hvor man afbrænder døde folk og derefter vasker asken ud i floden. Dette er en stor del af den Indiske kultur, og derfor kommer folk fra alle steder i Indien til dette sted for at både dø, blive brændt og derefter skyllet ud i den hellige flod, Ganges.

Dette var det sted med det største kulturchok. En ting jeg fandt meget forskelligt fra vores lille land var, at der går køer overalt! Koen er hellig i Indien, hvilket er meget vigtigt at vide hjemmefra. Man skal altså vise respekt over for koen ved at vente på at den havde passeret vejen eller køre udenom den. Man fodrer også ofte koen fremfor de fattige på gaden. Derudover var der også beskidt og lugtede overalt, og inde i Varanasi centrum var det bare en masse MEGET smalle gader, hvor der gik mange mennesker, køer, geder, hunde og kørte motorcykler. Der var også en masse gadehandel – både ting, krydderier, grøntsager, smykker mm. Alt dette på samme sted, det var en stor pulserende by med liv overalt.

Hvis man tager en køretur på 4 timer udenfor byen, ligger der et smukt, stort vandfald, ”Rajdari Waterfall”. Også klart et besøg værd!

 

Golden Triangle

Vi fortsat rundrejsen i indien efter nogle dage op nordpå til den berømte ”gyldne triangel”. Denne er kaldt dette, da det er 3 byer, Jaipur, Delhi og Agra, som er et ”must see” der ligger tæt op ad hinanden, og hvor alle 3 byer har noget spændende at byde på. Disse tre byer har en kendt rute mellem sig og tilsammen danner de en trekant.

Vi startede i Jaipur, som er kendt for at være ”the pink city”. Denne by er beskrevet således, da der overalt er lyserøde, flotte bygninger. Man kunne også se en masse forts og paladser – herunder ”Amber Fort”, ”Jaigarh Fort”, ”Nahargarh Fort”, ”Water Palace”, ”Hawa Mahal Palace”, ”City Palace” og det velkendte ”Moneytemple”. Sidstnævnte havde ubeskriveligt mange vilde aber til at løbe rundt på hvad man vil kalde et forladt, gammelt palads.
Denne by er også indehaver af en af verdens 7 bedste biografer, ”Raj Mandir Cinema” – her så vi en ægte bollywoodfilm.

I denne by prøvede vi også at få skræddersyet tøj – dette er på prisniveau med almindeligt tøj vi køber i butikkerne hjemme i Danmark. Indierne er rigtige dygtige til at sy tøj og lave smykker. Derfor var vi også inde i et par smykkebutikker og købe smykker med ægte sten i med hjem.
Hvis man ønsker at se lidt mere natur, kan man besøge dyreparken ”Kulish Smriti Van Park”, hvor man kan se fritgående påfugle og andre dyr. En rigtig hyggelig og rolig park.

kæmpe land

Efter dette tog vi et kort smut til byen Agra, da vi selvfølgelig skulle se Taj Mahal, når vi var på rundtur i Indien. Dette er et monoment kendt som ”Monument of love, Taj Mahal”. Dette er en stor marmorbygning kendt som et kærlighedsmonument fra år 1632. Dette er en af de seværdigheder, som man kender Indien bedst for. Derudover er Taj Mahal et af verdens syv vidundere. Dog er der ikke så meget andet at se ved Agra, og derfor behøver man ikke mere end 1-2 dage her.

Vi tog så et – hvad vi kender som bumletog – videre til byen New Delhi, som er Indiens hovedstad. En stor by med masser af mennesker, biler, larm, fyldte gader, markeder og meget mere. Vi var inde og se den gamle bydel, hvor vi kørte rundt på cykeltaxa. Og ellers var vi på shopping i de store storcentre, og ellers blev de sidste dage brugt på afslapning. Denne by er ikke den store backpackerby, og derfor er den en god by af slappe af i inden afrejse hjem til Danmark igen. Her kan det godt anbefales at vælge et hotel med pool, så der sker lidt i løbet af dagen.

Indien er et kæmpe land med så meget at byde på – dette var blot et lille udsnit af min erfaring med, hvor meget der er at se. Jeg har primært set Nordindien, men er slet ikke i tvivl om, at syden har lige så meget spændende at byde på

 

 

Husk på…

For at lige opremse de vigtige ting man skal huske, når man rejser i Indien, så er det først og fremmest vigtigt for kvinder at tænke på deres påklædning. Kvinder skal altså dække skuldre til og ned til under knæene.

Man skal også være opmærksom på at trafikken er sæddeles anderledes end i Danmark. I nogle af byerne (eks. Varanasi) anser de ikke vejen som opdelt, hvilket vil sige, at der er ikke vejbaner. Her kører man ind blandt hinanden. Derfor går traffikken ikke altid særlig hurtigt, og det er ofte man lige skal holde tilbage for nogle køer, eller køre udenom dem. Derfor kan en køretur på 4 timer ofte ikke være længere end 100 km. Men man skal være tålmodig i deres traffik og huske på, at det tager mindst dobbelt så lang tid at komme fra A til B, som i Danmark.

Som ovennævnt så er det rigtig vigtigt at huske på, at koen er hellig. Hav tålmodighed og bliv ikke sur på de kære dyr – for så har man problemer med inderne.
Når man er på rundrejse i Indien ud, skal man også huske at hæve den rigtige valuta. I Indien bruges der indiske rupee (INR). Sørg altid for at have penge på sig og have små mønter til gadesælgere.
Kulturen er en vigtig del af Indien. Her er det hinduismen, som er den dominerende religion.
Man ser ofte indere med en rød prik i panden. Dette er en ”bindi”, som fortæller at de er en del af kastesystemet. Kort sagt så inddeler man inderne alt efter hvordan deres velfærd er. Jo rødere pletten er, jo rigere er de.

Tidsforskel

En ting man skal være opmærksom på er tidsforskel fra Danmark. Indien er +4,5 time foran os, når vi har vintertid og +5,5 timer foran, når vi har sommertid.
Når man rejser i et land som Indien, skal man være opmærksom på væggelus på billige hostels og hoteller. Dette er meget små dyr, som kan sidde i sengen. Man kan risikere at tage dem med hjem til Danmark og så indtager de ens hjem – så forsøg at undgå dem, ellers bliver det en dyr regning derhjemme.En anden ting – der generelt er en god idé, uanset hvor man rejser, er at købe et lokalt SIM-kort til mobilen. På den måde har man internet overalt, og man kan ringe til lokale numre. Dette er godt i både almindelige og akutte situationer.

Når alt dette er sagt, så skal man bare springe ud i det, og tage situationerne som de kommer. Man skal altid huske på, man er turist i et andet land og opføre sig efter dette. Vis respekt og vær venlig, det kommer man altid længst med.  Og måske man kan få nogle nye gode bekendtskaber med på vejen.
God rundrejse i Indien fra Levring Rejser!